Verbeter de wereld en begin bij jezelf.

Onze kleding proberen wij zo duurzaam en eerlijk mogelijk te produceren. Door eigen ontwerpen te maken, gerecyclede of biologische stoffen in Nederland te kopen en de kleding ook in Nederland te produceren dragen wij bij aan een betere wereld.
De basics zijn te koop online in de webshop.

De zwarte en donkergrijze melange TEE’s zijn van tricot stof, gerecycled met het GRS keurmerk.
GRS staat voor Global Recycled Standard, een norm die de aanwezigheid en hoeveelheid gerecycled materiaal in stoffen verifieert en de stroom van grondstoffen van de bron tot het eindproduct volgt. Het is een internationale, vrijwillige, volledige productstandaard die eisen stelt aan certificering door derden van gerecyclede inhoud, chain of custody, sociale en milieupraktijken en chemische beperkingen. Het GRS-certificaat is alleen van toepassing op stoffen die meer dan 50% gerecyclede vezels bevatten.

Het doel van de Global Recycled Standard is om een handelsmerk te bieden voor klanten, merken en consumenten om geverifieerde gerecyclede producten te herkennen, het gebruik van gerecyclede materialen in producten te vergroten en de schade die door de productie ervan voor mens en milieu wordt veroorzaakt, te verminderen. De norm wil een transparante markt creëren waarin schadelijke milieu- en chemische effecten door de hele toeleveringsketen worden geminimaliseerd. Elk jaar worden alle bedrijven in de toeleveringsketen gecontroleerd door een professionele externe certificeringsinstantie.

Gerecycled katoen wordt verkregen door overgebleven garens van productiefaciliteiten of garens die worden geregenereerd uit ingezameld textiel.

Samenstelling: 50% CO / 45% PL / 5% EL

De witte TEE’s zijn van 100% gesponnen en gekamd biologisch katoen. Met global organic textile standard (GOTS) keurmerk en lid van de FAIR WEAR FOUNDATION.

GOTS (Global Organic Textile Standard) is ontwikkeld om biokatoen en andere biologisch geteelde vezels verder te produceren tot een duurzaam kledingstuk of textiel. De standaard stelt bijvoorbeeld eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast hebben fabrieken de verplichting om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met water en energie om te gaan.
GOTS omvat ook criteria wat betreft arbeidsomstandigheden, die gebaseerd zijn op de normen van de International Labour Organization, zoals het recht op vakbondsvrijheid en het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden.
De GOTS standaard wordt ketendiep toegepast in de verwerking van biologische vezels. Bepaalde erkende standaarden en certificaten voor biologische landbouw zijn door GOTS toegestaan, vervolgens begint certificering op basis van GOTS bij de eerste stap in de verwerking.

Fair Wear Foundation (FWF) zet zich in voor goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie, in landen waar kleding wordt geproduceerd voor de Nederlandse en de Europese markt.